Kids2b maakt van voorlezen een feestje

Wethouder Kristel Rutgers leest voor
Wethouder Kristel Rutgers leest voor
Foto: Kids2b Het Schathuis

ONDERDENDAM/UITHUIZERMEEDEN – De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. ‘Een huis voor Harry’ is Prentenboek van het jaar en van 23 januari tot en met 2 februari wordt dit boek door heel Nederland voorgelezen aan dreumesen en peuters. Ook de kinderen van Kids2b beleven de avonturen van Harry mee.

Harry – de dikke kater – die liever niet naar buiten gaat, want binnen is het veiliger. Maar op een dag gaat hij toch buiten tikkertje spelen met Vera en dan verdwaalt hij……….. Hoe loopt dat af?

Pedagogisch medewerkers lezen het boek voor, er komen gastvoorlezers langs op locaties of er wordt een uitstapje gemaakt naar de bibliotheek met ouders en kinderen. Woensdag 30 januari las wethouder Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland voor aan de kinderen van Het Schathuis in Uithuizermeeden. Kinderen speelden het verhaal na, kleurden en knutselden katers en huizen en nog veel meer.

“Wat was het leuk en gezellig! We lagen op een bed, in onze pyjama met een deken! Wij konden vandaag rustig wakker worden zo. Voordat wij werden voorgelezen gingen wij samen ontbijten. Hmm, wij hebben lekker gesmuld! Sommige kindjes konden ons goed helpen om het ontbijt klaar te zetten. Daarna konden wij verder spelen in ons eigen gemaakte huis”, zo is te lezen op de Facebook van Kids2b Het Schathuis.

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het belang van voorlezen onder de aandacht brengen. Onderzoek laat zien dat voorlezen goed is voor de taalvaardigheid, sociaal-emotionele, cognitieve en creatieve ontwikkeling en schoolloopbaan van kinderen. Behalve dat is het ook nog eens heel leuk en gezellig om samen een boek te lezen.

Kids2b heeft TAAL als een van haar speerpunten gekozen en gaat nog meer dan anders aan de slag met het stimuleren van taalontwikkeling van kinderen.

Cookieinstellingen