De start van de 9de Bedumer WinterLoop

Foto: HogelandNieuws

BEDUM –  Vrijdag 1 februari, klokslag 18.00 uur, is de 9de editie van de WinterLoop Bedum van start gegaan. In de gezellige feesttent op het Versplein deed het heerlijke eten, dat verzorgd werd door vrijwilligers van Colourful Het Hogeland, de gasten watertanden.

Onder andere heerlijke saté, bami, eierballen uit Slowakije, broodjes knakworst vonden gretig aftrek en aan de eettafels werd gezellig getafeld. Bakker Klaes Hoekstra, in vol ornaat, heette de aanwezigen welkom en burgemeester Henk Jan Bolding opende met luchthoorn het Glazenhuis.

Rond 19.00 uur begon de Special Fight Marathon van Special Fit in gymzaal De Vlijt. De jongste deelnemer was nog maar 8 jaar, de zwaarste zou in wedstrijdvorm zeker bij de zwaargewichten ingedeeld worden. De publieke belangstelling was groot en er werd enthousiast gereageerd op de prestaties van de strijders.
In de feesttent was ook rond 19.00 uur de Spinningmarathon van Mind&Motion begonnen. Eerste burger, Henk Jan Bolding, maalde de oplopende tempowisselingen van de goed getrainde klasbakken die op het podium acteerden, prima mee. Met een splijtende demarrage bleef de burgervader zelfs buiten het bereik van onze camera.
In het Glazenhuis schraapten de Dj’s Jakko Pol, Alexander van Dellen en Peter Zuidhof  de kelen en kondigden de ene na de andere gesponsorde verzoeknummers aan. De mannen begonnen hun 30- uur lange zit in het huis enthousiast en zullen er een geweldig muziekfeest van maken.
De 9de editie belooft een fantastisch feest te worden. Veel, heel veel Bedumers doen iets voor het UMCG Kanker Research Fonds. De samenhorigheid straalde vrijdagavond over het Versplein en zal tot zaterdagavond het dorp en haar inwoners verwarmen. Wil je nog komen kijken, hier staat het programma.
HogelandNieuws was bij de start aanwezig en maakte de volgende sfeerreportage. (Met beelden van de opening, Colourful Het Hogeland, het kickboksen, het spinnen en een interview met de Dj’s)

Cookieinstellingen