1 0 9. 0 0 0, 0 0 van Bedum voor UMCG Kanker Research Fonds 

BEDUM – De Stichting Bedumer Winterloop kan zeer tevreden terugkijken op de 9de editie van het evenement dat in het leven geroepen is om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Research Fonds.
Met temperaturen net boven het vriespunt zorgden de prestaties, de inzet en de samenhorigheid van alle deelnemers, vrijwilligers en leden van de organisatie, het Versplein en de andere locaties, voor hartverwarmende momenten.
De woorden van voorzitter ‘bakker’ Klaes Hoekstra, de aanwezigheid, woorden en deelname van burgemeester Henk Jan Bolding, de vriendelijke dienstbaarheid van de verkeersregelaars, de speakers, de Dj’s in het Glazenhuis, de hapjes van Colourful Het Hogeland, de mensen van de catering, de honderden kinderen die met hun stempelkaart in de koude knuistjes en vuurrode wangetjes hun rondjes liepen, de spinners met die prachtig gespierde bovenbenen, de kapsters in de KnipStube, de ‘runners’ van loopgroep Bedum, de zwemmers, kickboksers, het publiek: zij allen te samen zorgden niet alleen voor een fantastische opbrengst, maar óók voor het onvergetelijke gevoel dat er samen bergen verzet kunnen worden.
De volleybalmeiden van DIO Bedum speelden hun favoriete sport in sporthal De Vlijt. De eerste tegenstander was het eerste team van landskampioen  Lycurgus, wat een prachtig begin van het sportieve monnikenwerk. Vrijdagnacht rond 00.45 uur; de meiden speelden punt na punt. Ieder punt werd met elkaar gevierd. De balcontrole werd zichtbaar minder en de balans verloor het op dat moment al een aantal keren bijna van de slaap, maar ze knokten en vochten zich samen over de slaap en vermoeidheid heen. Voor één van de speelsters was het spelen voor het goede doel misschien wel heel wrang en moeilijk. Haar vader lijdt aan de vreselijke ziekte, op genezing is geen hoop. Wat zal er niet allemaal door haar hoofd gespookt hebben? Wat zullen haar teamgenoten vaak naar haar gekeken hebben, haar hebben gesteund, haar hebben gewaardeerd.
Tien minuten voor het einde van de laatste wedstrijd ging de deur naar de sportzaal open, de vader van de speelster werd, toegedekt met een deken, in een rolstoel de zaal ingereden. Wat een prachtig gebaar, wat een kracht om zo je dochter en haar vriendinnen te verrassen, je waardering te tonen. Alle laatste krachten aanspreken om bij je dochter te kunnen zijn, ‘Dank je wel’ te zeggen, ‘Dank je wel, dat je dit voor mij en andere zieken doet, dank je wel dat je mijn kind bent, dank je wel.’
Dat is de Bedumer Winterloop, niet stilstaan bij het verdriet, niet zwijgzaam afwachten, maar met z’n allen knokken, een spreekwoordelijke vuist maken tegen de vreselijke ziekte waar we in onze omgeving allemaal wel mee te maken krijgen. Dank u wel, vader van de volleybalster. Dank u wel voor de kracht en liefde die u heeft getoond, de 10de editie van WinterLoop zal er vast komen, voor en door mensen als u. Sterkte!!
Tekst: Cees van de Meent
Foto’s: Auwert Postmus, Marcella Werkman Fotografie Leens en Cees van de Meent In de serie boven de tekst staan meer dan 300 foto’s.

Reacties