Derde klassers Terra Winsum op excursie

Foto: Terra Winsum

WINSUM – Bij Terra Winsum leren leerlingen niet alleen in de schoolbanken. Geregeld zijn ze buiten de schooldeuren te vinden. Het hele jaar door worden verschillende excursies georganiseerd.

Traditioneel is de skireis voor de derdeklassers. Vrijdag 1 februari was het weer zover. ’s Morgensvroeg om even voor 5 uur vertrok een bus vol goed gemutste leerlingen en docenten naar Züschen. Daar aangekomen werd het skimateriaal uitgereikt en kon iedereen de piste op. Docenten LO gaven skiles aan de minder ervaren leerlingen, die zich vlot de kunst van het skiën eigen maakten. Al gauw kon iedereen goed uit de voeten op de lange latten en werden op de piste, die er prachtig bij lag, heel wat afdalingen gemaakt. ‘Wat een prachtige dag!’, was de reactie van de leerlingen die zich voor deze reis hadden opgegeven.

Kunst en Cultuur
De dag ervoor was voor de leerlingen van klas 3 van het Groene Lyceum een heel andere ervaring. Met docenten gingen ze voor kunst & cultuur op excursie naar de stad Groningen. Ze bezochten onder andere de Der Aa-kerk, waar ze helemaal bovenin over de gewelven hebben gelopen en uitleg kregen van een gids. Het volgende doel was de synagoge, waar ze ook weer een indrukwekkende rondleiding kregen. De excursie werd afgesloten met een bezoek aan het Groninger museum. Zowel de leerlingen als de docenten hebben het ervaren als een leuke en boeiende dag. ‘Een topdag!’, aldus docent Harry Dijkema.

Lopen over de gewelven van de Der Aa-kerk. (foto H. Dijkema)
Cookieinstellingen