Winnaars voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd bekend

UITHUIZEN/WINSUM – Aafke Samshuijzen van SWS De Dobbe uit Roodeschool en Sheila Frugte van BS Kromme Akkers waren volgens de jury de beste voorlezers tijdens de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd die woensdagmiddag werden gehouden in Uithuizen en Winsum. 

In De Kandelaar in Uithuizen heeft Aafke Samshuijzen van SWS De Dobbe uit Roodeschool de regionale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

Winnares Aafke (staand, vol in de spotlight) met de overige voorlezers

Aafke maakt nu kans op een plek in de provinciale finale van deze landelijke voorleeswedstrijd. Bastiaan Littel van OBS Lydinge in Leens werd tweede en is daarmee reservekampioen.
“De jury had het moeilijk, maar Aafke las boeiend een indringend fragment voor met een mooie stem”, aldus juryvoorzitter Gonny Apol van Biblionet Groningen. De ander juryleden van deze voorronde waren Kunny Luchtenberg, schrijfster van Groninger kinderverhalen en Gerda Loode van de Culturele Raad Eemsmond.

Winsum

Sheila Frugte, leerling van BS Kromme Akkers uit Garnwerd, won de regionale voorronde die werd gehouden in OBS De Negen Wieken. Ook zij maakt kans op een plek in de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Ook hier had de jury had het moeilijk, maar koos uiteindelijk voor Sheila, omdat zij rustig en goed verstaanbaar voorlas, met mooie expressie in haar gezicht. Nummer twee werd Ella Tuinman van OBS De 9 Wieken.

De deelnemers in Winsum met geheel rechts winnares Sheila
Cookieinstellingen