Start opleiding vrijwilligers Natuureducatie Winsum

Foto: Archief HN

WINSUM – De voorbereidingen voor natuur- en milieu-educatie (NME) Winsum zijn in volle gang. Op zaterdag 2 maart starten de opleidingsbijeenkomsten voor de vrijwilligers.

Op vijf bijeenkomsten zullen de programma’s met hen worden doorgenomen. Deze vrijwilligers verzorgen straks de praktische instructie voor de 6 buitenlessen van NME Winsum voor alle scholen in Winsum. NME Winsum is nog op zoek naar meer vrijwilligers dus komt gerust langs op zaterdag 2 maart om 15.00 uur bij de Ripperdaheerd aan de Hamrik om kennis te maken en een indruk te krijgen van dit uniek vrijwilligerswerk en te genieten van de natuur in Winsum.

Munsterpark

De scholen vragen online een buitenles aan en een vrijwilliger komt met een leskist vol materialen om de leerkracht in de buitenles te ondersteunen. Het aanbod bestaat uit de volgende programma’s: Sloot en Plas, Bomen en struiken, Bodemdieren, Weide- en watervogels, Insecten en bijen en Fruitboomgaarden.
NME Winsum heeft een uitgebreid pakket aan materialen en gereedschappen aangeschaft om deze natuurlessen te verzorgen. Met een financiële bijdrage van de Wierdastichting en het Loket Leefbaarheid in het kader van kansrijk Groningen zijn de investeringen betaald. De lopende kosten worden de eerste jaren voor 50% door de gemeente vergoed en de voor andere 50% dragen de scholen bij.

Scholen krijgen ook de mogelijkheid om met moestuinen te beginnen. Al het gereedschap hiervoor is met een zeer riante korting van Welkoop mede mogelijk gemaakt en dat wordt aan de scholen ter beschikking gesteld. Welkoop treedt dan ook op als sponsor van NME Winsum en zorgt ook voor een aantrekkelijk aanbod aan zaden en grondverbeteraars aan de scholen.

NME Winsum is een samenwerking van alle scholen in Winsum, terreinbeheerders en de Stichting Winsum Zuidoost en gaat van start in april van dit jaar. Voor meer info ga naar : www.natuureducatie-winsum.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/natuureducatiewinsum en naar de speciale website van alle fruitboomgaarden in Winsum www.fruitboomgaarden-winsum.nl

Cookieinstellingen