Dorpshuis Agricola in Baflo feestelijk heropend

Coby de Groot breekt de papieren deur open.
Coby de Groot breekt de papieren deur open.
Foto: Berto Merx

BAFLO – Coby de Groot liep dinsdag dwars door een papieren deur, als openingsdaad van het vernieuwde dorpshuis in Baflo.

Het was natuurlijk heel gepast dat zij de opening van het dorpshuis Agricola deed. Jarenlang was zij bibliothecaresse van de in het dorpshuis gevestigde bibliotheek die door bezuinigingen van de gemeente Winsum ten onder is gegaan. In het dorpshuis is een kleine bibliotheek overgebleven, waar lezers terecht kunnen voor het lenen van boeken uit het oude bezit en bestellingen bij de bibliotheek in Winsum.

Een drankje hoort erbij.

Agricola heeft jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers, zegt Anne van der Molen, voorzitter van het dorpshuis. “Met een dorpskamer, de kleine bibliotheek, een biljartruimte, twee nieuwe keukens, een dartruimte, is het dorpshuis helemaal bij de tijd,” zegt hij. Tot de vaste gebruikers behoren een muziekvereniging, het Nut Hogeland, Vrouwen Nu, twee biljartclubs, en veel organisaties gebruiken Agricola als vergaderruimte.

De voorzitter is trots op de prestatie: “Talloze vrijwilligers hebben dit tot stand gebracht. De renovatie is uit eigen middelen gefinancierd.”

Cookieinstellingen