Raad wijst hondenlosloopplan van SP af

Linda Visser.
Linda Visser.
Foto: Berto Merx

HET HOGELAND – Het was een mooi idee van de SP: er moeten meer terreinen komen om honden los te laten. Rennen, dartelen, een roedeltje viervoeters, op een terreintje dat daar geschikt voor is. Helaas, ze kreeg er geen steun voor.

Visser had er een motie voor opgesteld. Er is in de gemeente slechts één losloopgebied in het Lauwersmeer. Het is een belang voor inwoners en toeristen, er is ruimte genoeg. “Het ook een aanvulling op het bestaande aanbod voor toeristen,” zegt ze desgevraagd, “het blijkt dat mensen die hier verblijven daar behoefte aan hebben. En wat is er voor nodig? Een lap grond, een bankje, een vuilnisbak en een bordje waar op staat dat het een hondenterrein is.”

Wethouder Blok (‘wethouder hondenzaken” zei hij zelf) reageerde met: “Een sympathiek idee maar ik ontraad de motie. Dit heeft niet de hoogste politieke prioriteit.” Bernd de Jong (CU) reageerde er op met: “Een sympathieke motie, maar het is niet dringend nodig.” Voor Peter Ritzema van het CDA had de kwestie ook geen prioriteit.

De motie werd met verworpen met uitzondering van de twee stemmen vóór van de SP. “Ach, ik had dat wel verwacht,” zegt Visser. “Het is doodzonde dat ze ons dit pleziertje dat nauwelijks wat kost, gewoon niet gunnen. Ik roep mensen op zelf initiatieven te nemen. Er zijn genoeg plekken in de gemeente waar zulke plaatsen aangelegd kunnen worden.”

Cookieinstellingen