SP wil zondagse winkelopening gedogen

Winsum, Hoofdstraat W
Winsum, Hoofdstraat W
Foto: Archief HN

HET HOGELAND – De openingstijden voor winkels blijven zeker tot mei zoals die nu zijn. In april krijgt de gemeenteraad een voorstel over de nieuwe regeling  voor de winkeltijden, zo stelde wethouder Eltjo Dijkhuis gisteravond naar aanleiding van vragen van de SP-er Linda Visser.

Visser stelde aan de orde dat er voor de verschillende dorpen in de gemeente Het Hogeland verschillende winkeltijden gelden, met name voor de zondagsopening. “Dat betekent dat er binnen één gemeente verschil is in de mogelijkheden voor ondernemers om hun zaak open te doen op zondag. Dit is rechtsongelijkheid. Door ondernemers is hiervoor terecht aandacht gevraagd,” zo stelde zij. “Waarom wordt het niet gedoogd dat winkels op zondag open zijn totdat er een definitieve regeling is?”

Wethouder Dijkhuis liet weten dat hij in gesprek is met de ondernemersorganisatie in de gemeente. Hij zei toe dat er in april een voorstel komt voor deze kwestie. “Het is niet mogelijk een gedoogconstructie toe te staan. We hebben nu eenmaal afgesproken dat de winkeltijden tot de nieuwe regeling blijft zoals die voor iedere oude gemeente van kracht was.

Cookieinstellingen