Stickers voor plaatsnaamborden van dorpen

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Roelf Torringa van GB stelde een heikele kwestie aan de orde in de gemeenteraad gisteravond. “Het is zeer irritant dat er nogal wat plaatsnaamborden in de gemeente Het Hogeland verdwijnen zijn of nog de oude benaming van de voormalige gemeenten hebben. Wanneer gaat de gemeente daar wat aan doen,” zo wilde hij weten.

Het moet vreselijk irritant zijn als men naar Baflo of Tinallinge wil en er staat geen plaatsnaambord. Voor de uitstraling van de gemeente Het Hogeland is het niet wenselijk dat een dorp volgens de mededeling op het plaatsnaambord nog steeds in de gemeente Winsum of De Marne of Eemsmond of Bedum ligt. Wat gaat daaraan gebeuren? vroeg Torringa.

Wethouder Harmannus Blok liet weten dat de borden niet in één keer worden aangepakt: “We gaan geleidelijk de borden vervangen omdat dit een zeer grote investering is. De borden die verdwenen zijn worden binnenkort vervangen. Op de borden die er nog staan wordt een sticker geplakt met de naam van de gemeente erop.” De wethouder merkte op dat er vooral rond de jaarwisseling, zoals hij zei, “op mysterieuze wijze borden verdwenen zijn. “Dat mag niet. De borden zijn erg duur om ze te vervangen.”

Cookieinstellingen