Zwaan beestachtig gedood (schokkende foto!)

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Het is een mooi gezicht, de grote kolonie zwanen die hun plek hebben gevonden aan de Onderdendamsterweg tussen Winsum en Onderdendam. Afgelopen woensdag werd het fraaie plaatje ruw verstoord. Een lezer stuurde een foto naar de redactie waarop een dode zwaan te zien is. Het dier is beestachtig gedood, het vel van de hals is helemaal ‘opgestroopt’.

De aangever vroeg zich het volgende af. Wat is hier gaande geweest? Vos? Wolf? Mocht het hier om vos of wolf (schijnt voor te komen rond de Eemshaven) gaan, is het misschien goed om de boeren en schapenhouders te waarschuwen.”

De Dierenambulance heeft het dier opgehaald.

HogelandNieuws vroeg Pim Lollinga van FaunaVisie Westernieland of hij een verklaring had voor de heftige verwonding.

‘Goedemorgen Pim,een lezer van WinsumNieuws heeft een dode zwaan aangetroffen tussen Winsum en Onderdendam. Herken jij misschien de bijzondere verwonding aan de hals en kun je inschatten wie of wat zo’n wond zou kunnen toebrengen?’

Pim Lollinga antwoordde: “Er is niet van de zwaan gegeten (zelfs niet door vossen of buizerds). Dit lijkt me het werk van een losse hond, het kan zijn dat de zwaan al dood was toen een hond er aan heeft lopen scheuren, ook omdat er niet veel bloedverlies is.”

Geen vos of wolf dus, maar waarschijnlijk een hond. Doemt de vraag op of iemand iets gezien heeft? Tips en informatie graag via Whatsapp 06 50231841 of [email protected]

 

Delen wordt zeer op prijs gesteld.

Cookieinstellingen