Pasen, over eieren en Bach

Foto: SoY

WINSUM – Zangvereniging Sound of Joy organiseert zaterdag 13 april 2019 een paasconcert in De Poort, aan de Borgweg 36 te Winsum.

Pasen, voor velen een welkome vrije dag. Haast niet meer denkbaar zonder bergen chocolade eieren in de winkelschappen. Tijd van de krulhazelaar in een grote pot en luisteren naar Bach. Door de mens in de loop der tijd aan het paasfeest toegevoegd en gelukkig leven wij in een land waar dat mag en kan!

Voor velen is het paasfeest ook meer dan dat. Het is de periode waarin herdacht wordt dat een dikke tweeduizend jaar geleden een man van eenvoudige komaf op een wrede manier aan zijn einde kwam. En waarom?… simpel gezegd, omdat hij trouw wilde blijven aan zijn denkbeelden en bereid was daarvoor het leven te laten.

En of je nu wel of niet gelooft in de belofte van Pasen – er is leven na de dood – of het liever laat bij een goede paasbrunch, muziek is voor iedereen en brengt mensen bij elkaar. Dat is wat Sound of Joy wil bereiken met haar paasconcert “De passie van Pasen”.
Respect voor elkaar en samen luisteren naar mooie muziek en de paasboodschap.

Het paasverhaal wordt in begrijpelijke taal verteld, omlijst met muziek uit alle tijden.
Zoals het ontroerende “Stabat Mater” van Pergolesi, op indringende wijze gespeeld door strijkkwartet Bragi van het gelijknamige studentenorkest uit Groningen.
Maar ook het hedendaagse lied “Zwart Wit” van Frank Boeijen, wat staat voor de keuze die het volk destijds moest maken; Barabbas of Jezus aan het kruis. Denk goed na aan welke kant je staat!

Voor meer informatie, zie de posters en de berichtgeving op www.sojwinsum.nl

Cookieinstellingen