Ruilkring Hogeland meer dan alleen ruilen

HET HOGELAND – Bij de naam Ruilkring Hogeland wordt vaak eerst gedacht aan het ruilen van goederen. Dat doen we ook, maar er wordt nog vaker gevraagd en aangeboden om ergens mee te helpen. Dat kan een klusje in huis of tuin zijn, naaiwerk, een taart of afhaalmaaltijd bestellen, maar ook helpen een brief te schrijven.

Ruilkring Hogeland is een enthousiaste vereniging met als doel onderling diensten en goederen te ruilen zonder tussenkomst van geld. Met pangels – de virtuele munt van Ruilkring Hogeland – verreken je administratief wat je hebt betaald of ontvangen. Leden van Ruilkring Hogeland ruilen dus goederen én diensten met elkaar. Wil je meer weten wat er zoal geruild wordt, kijk dan op www.ruilkringhogeland.nl bij ‘Vraag’ en ‘Aanbod’.

Iedereen heeft wel iets in de aanbieding en we hebben allemaal talenten. Er is alleen een kanaal nodig om mensen te vinden die daarin zijn geïnteresseerd. Tegelijkertijd zijn we vaak op zoek naar iets wat we nodig hebben, maar dat in de winkel geld kost. Naast de zakelijke kant van het pangeln zit er een sterk sociaal aspect aan de Ruilkring. De leden helpen elkaar zonder dat ze hierbij in de beurs hoeven te tasten. Deze vorm van noaberschap geeft een goed gevoel en biedt nieuwe contacten.

Ruilkring Hogeland is sociaal, vriendelijk voor mens, dier en milieu. Iedereen kan meedoen, arm en rijk, jong en oud.
Je hoeft niet alles zelf aan te schaffen. Je kunt van elkaar lenen. Zo kun je bijdragen aan een duurzame manier van leven.

Is Ruilkring Hogeland iets voor jou?

De eerstvolgende bijeenkomst van Ruilkring Hogeland is dinsdagavond 26 maart van 19.30 tot 21.00 uur in De Boog (zaaltje achter restaurant De Gouden Karper) in Winsum. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Houd de website of Facebook in de gaten voor nadere informatie.

Kom vrijblijvend langs op een van onze inloopbijeenkomsten of zoek contact met ons via het contactformulier op de website. Heb je geen zin om te ‘pangeln’, maar wil je ons wel steunen, dan kun je ‘vriend’ worden vanaf €12,- per jaar. Nieuwe leden en ‘vrienden’ van Ruilkring Hogeland zijn van harte welkom.

Cookieinstellingen