Op naar de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Foto: Twitter

ZUIDHORN – Woensdagavond werd in Cultureel Centrum Zuidhorn de halve finale van de provinciale Voorleeswedstrijd gehouden.

De halve finale was van een zeer hoog niveau zodat het de jury – bestaande uit Hielke Westra (wethouder Westerkwartier), Kristel Rutgers (wethouder Het Hogeland) en Anneke Attema (regiomanager bibliotheken Westerkwartier) – dan ook behoorlijk moeilijk werd gemaakt.

Uiteindelijk zijn Sheila van Kromme Akkers in Garnwerd, Isa van De Huifkar in Ten Boer, Linoek van De Van Panhuysschool in Leek en Renske van De Borgstee in Grijpskerk geselecteerd voor de provinciale finale, welke op woensdagmiddag 17 april wordt gehouden in theater vanBeresteyn in Veendam.

Uiteindelijk lezen twaalf provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen voor uit hun favoriete boek. Zij strijden dan om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken. In de provincie Groningen is de coördinatie van deze wedstrijd belegd bij Biblionet Groningen. Het doel van de wedstrijd is om kinderen te motiveren om te lezen en hen enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.

 

Reacties

article
133814
ZUIDHORN – Woensdagavond werd in Cultureel Centrum Zuidhorn de halve finale van de provinciale Voorleeswedstrijd
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190315/op-naar-de-provinciale-finale-van-de-nationale-voorleeswedstrijd/
2019-03-15T15:38:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/03/15152540/Voorleeswedstrijd-Zuidhorn1.jpg
Nieuws