Biggelmee mét voorprogramma groot succes

WINSUM – Voor een bomvolle zaal in zalencentrum de Hoogte vierde het Levensliedkoor Biggelmee vrijdagavond 15 maart het 20-jarig bestaan van het koor.

Jan Visscher

Het concert begon met een heus voorprogramma, zoals het bij grote namen hoort. Oud-Winsumers Jan en Klaas Visscher hebben later in hun leven hun zangkunsten ontdekt en trakteerden de bezoekers – elk solo – op enkele bekende nummers, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Maar daar kwamen ze dan, de altijd vrolijke en enthousiaste leden van Biggelmee. Voor de gelegenheid stijlvol gekleed in het zwart, waarbij de heren een lichtgele stropdas met muzieknoten erbij droegen en de dames in dezelfde kleur en print een sjaaltje.

Het hele avondprogramma bestond uit drie delen. Presentatrice Gaatske de Noord kondigde het eerste nummer aan, die bestond uit een medley van liedjes die ze de afgelopen twintig jaar in hun repertoire hadden gehad. Allemaal mooie meezingers en de sfeer zat er bij de bezoekers gelijk goed in. Direct daarna werd hun nieuwste liedje gezongen, de fiets van Daniël Loohues, nu eens een lied in het Drents: Op fietse. De rest van de avond werd het publiek weer op allemaal prachtige songs getrakteerd, er was een optreden van de “late twenties” of zoals Gaatske zei “loate twinnigers”,, een groep van ca. 9 dames, zij zongen oa. Thank you for the music van Abba. Ook zongen negen mannelijke leden van de groep apart het lied de Parelvissers. Tijdens de instrumentale intermezzo werd er door Henk Kuizenga en Jan Dijkema gezamenlijk een dansje gedaan, wat op groot applaus van het publiek kon rekenen. Zelfs een draai onder de arm van de ander door ontbrak niet!

Klaas Visscher

Tijdens de eerste pauze werden er volop loten verkocht en was er gelegenheid voor het bestellen van een drankje bij één van de gastvrije medewerkers van de Hoogte . Na de pauze werd het publiek verrast door de opkomst van het koor in boerenkleding: overalls met bijbehorende rode zakdoek. Voor de gelegenheid droeg de van oorsprong Friese dirigent Halbe de Jong, een t-shirt met de Groninger vlag onder zijn colbertje. Er werden enkele nummers gezongen die pasten bij de outfit. Jan en Klaas Visscher brachten in de tweede pauze gezamenlijk het kleine café aan de haven ten gehore.

In het laatste deel werd o.a. het heerlijke meezingnummer Oerendhard van Normaal gespeeld en gezongen, waarbij de hele zaal mee brulde en klapte. Als laatste van de avond – een mooie afsluiter – kon iedereen genieten van “Het is tijd” van André Hazes. We hebben weer genoten. Bij het verlaten van de zaal kon iedereen kijken of er op zijn of haar lootje een prijsje was gevallen.

Lijkt het je leuk om ook eens mee te zingen? Aanstaande woensdagavond ben je van harte welkom in de Hoogte vanaf 20.00 uur om eens mee te repeteren.

Tekst: Regina Pol

 

 

Cookieinstellingen