Natte opening Themaweek Tiggeldobbe: N A T U U R

WINSUM – Van 18 t/m 21 maart is er weer een projectweek op obs De Tiggeldobbe te Winsum. Vanmorgen was de opening op het grote schoolplein, met alle kinderen en heel veel ouders. De outfits van juffen en meesters verraadden al wel een beetje. In de docentenkamer liep alles door elkaar: een koe, een leeuw, een tijgertje, een enorme papagaai en allerlei andere dieren.
Op het schoolplein bleek dat ook bijna alle kinderen verkleed op school gekomen waren, het merendeel óók omgetoverd tot dieren. Door een aantal kinderen werd een quiz gespeeld. Er  werden best moeilijke vragen gesteld, zoals:
– Woont een haas in een burcht of in een leger?
– Gaat de zon in het westen of het oosten onder?
– Leggen alle vogels een ei in mei?
De deelnemende kinderen moesten de vragen beantwoorden door een groen of rood vlaggetje omhoog te steken. Er bleven er uiteindelijk vier over en die mochten het thema onthullen door een doek, dat door scouting Winsum was opgehangen, weg te trekken. Op prachtige boomschijven stond ‘N A T U U R‘ te lezen. Alle groepen gaan de hele week met dit thema aan de slag. Er zijn workshops, er komt een kunstenaar en de kinderen gaan op pas, de natuur in.
Op donderdag 21 maart is er de grote afsluitende tentoonstelling van 17:00 – 19:00 uur.
Daar zijn alle ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden van harte welkom om te komen kijken naar wat de kinderen in de afgelopen week allemaal hebben beleefd en gemaakt. De ouderraad zal tijdens de afsluiting weer present zijn met lekkere hapjes en drankjes en ook de Stichting Culturele Vrienden van de Tiggeldobbe is van de partij.
Directeur Jaap Rosema: ‘Het is daarom handig om contant geld bij de hand te hebben.’
De leraren verwachten weer een fantastische en leerzame projectweek en een spetterende en gezellige afsluiting!
***Hebben jullie óók een leuke themaweek op school of een andere activiteit? Stuur even een berichtje naar [email protected] . We komen graag even langs om leuke foto’s, filmpje of verslagje te maken.

Cookieinstellingen