“Mooi evenement, geweldig evenement….”

Foto: All Artists

Jan Willem Nanninga, PvdA, was lichtelijk geïrriteerd tijdens de behandeling van de Winsumer-autocross-vergunning-kwestie. Iedereen die zich met de vergunningskwestie bemoeide, Stefan van Keijzerswaard van de VVD, Peter Ritzema, CDA, en ook wethouder Dijkhuis, zij kwamen woorden in de overtreffende wijs  tekort: “…een mooi evenement, dat heel mooi evenement, een geweldig mooi evenement bis, bis, bis….” 

Welaan, waar een gewone automobilist bij de APK-keuring zijn auto krijgt afgekeurd als die een gaatje in de uitlaat heeft, zijn bij de crossauto’s juist extra gaten in de knalpijp aangebracht. Dat lawaai maken vinden crossers nou eenmaal erbij horen. “Ik hoor hier alleen maar mooi evenement, mooi evenement, ”zei Nanninga. “Ik wil er op wijzen dat er ook veel mensen zijn die het geen mooi evenement vinden. Ik zou graag willen dat men een wat meer neutrale bewoording bezigt.” Ook vraag hij aan het CDA en de VVD om ook wat meer oog te hebben voor de tegengeluiden, van mensen die last hebben van het lawaai. Graag wat meer ruimte voor andersdenkenden,” zo zei hij. Zijn woorden verstomden in het geronk van Keijzerswaard, Ritzema en Dijkhuis.  

Links: knalpijpen. Rechts: Jan Willem Nanninga.

Alle raadsleden hadden trouwens van Ed Fisscher, inwoner van de gemeente, een mail gekregen. Fisscher benadrukte dat omwonenden van de crossbaan drie jaar geleden hun bezwaren hadden geuit over de overlast die de cross met zich meebrengt. Over de protestbijeenkomst van de crossers vlak voor het begin van de raad zegt hij: “Uiteraard hun goed recht….Ik hoop dat de gestelde regels van kracht blijven en als dat het einde van de door ons gehate autocross tot gevolg heeft, dan zou dat een heel mooi gevolg zijn.” Hij doet nog de suggestie een andere, voor natuur, geluidsoverlast en veiligheid geschiktere locatie te zoeken dan die aan de provinciale weg bij Winsum./BM

Cookieinstellingen