CBS de Piramiden Wandelt voor water

Foto: Auwert Postmus

WINSUM – Op deze dag – Wereldwaterdag – lopen elk jaar duizenden leerlingen van groep (6),7 en 8 een wandelroute van 6 kilometer met een rugzak gevuld met 6 liter water.

Zo ook deze ochtend (vrijdag 22 maart 2019) de leerlingen van de CBS De Piramiden in Winsum.

Een bijzonder evenement, want kinderen helpen kinderen:

  • Nederlandse kinderen helpen de kinderen in de wereld aan veilig drinkwater en sanitair
  • De kinderen in de wereld helpen de Nederlandse kinderen bij educatie en bewustwording omtrent veilig drinkwater en sanitair

Zo ervaren ze hoe het is om te moeten lopen voor schoon water. De leerlingen gaan wandelden voor het water- en sanitatieproject voor Amref Flying Doctors in Ethiopië.

Naast het wandelen kregen de leerlingen ook een gastles aangeboden, waarin werd verteld wat en waarom het zo belangrijk is om mee te lopen. Voor meer informatie kijk ook op Wandelen voor Water.

Wethouder Kristel Rutgers van de gemeente Het Hogeland ‘blies’ de de wandelaars op pad op het plein bij de school.. Onderstaand een combinatie van film en dia’s.

De route ging van de Piramiden naar de Twaalf Hoven (achterlangs), daarna via de Brake naar de Albert Heyn. Daar was een korte rustpauze waarbij de kinderen fruit aangeboden kregen door de AH. Via de Hoofdstraat O en het Wiepopad naar Marenland. en vandaar weer richting school. In totaal een zestal kilometers. De foto’s volgen de route.

Tekst/film/foto: Auwert Postmus

 

Cookieinstellingen