Brug de Snik in Uithuizen vanaf 1 april gestremd

Foto: Communicatie gemeente Het Hogeland

UITHUIZEN – Vanaf 1 april is de brug De Snik in Uithuizen gestremd. Auto’s moeten omrijden; voor fietsers en voetgangers komt een tijdelijke brug.

De werkzaamheden aan de Blink in het centrum van Uithuizen gaan een nieuwe fase in: vanaf 1 april start aannemer Avitec infra & milieu met de voorbereidende werkzaamheden bij de brug de Snik. Dit betekent dat de Snik vanaf 1 april ter plaatse van het Boterdiep gestremd wordt: de huidige duikerbrug wordt gesloopt en er wordt een nieuwe vaste brug gebouwd. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met borden en voor fiets- en voetgangers wordt er een tijdelijke brug aangelegd over het Boterdiep. De werkzaamheden duren tot medio november 2019.
De activiteiten omvatten het aanleggen van riolering en het afdammen van de werklocatie. Vervolgens wordt begonnen met de sloop van de huidige duikerbrug en met de aanleg van de nieuwe brug over het Boterdiep. Vanwege bestratingswerkzaamheden wordt ook de Zuiderstraat ter hoogte van de Brouwerijstraat gestremd en wel van 15 april tot 17 mei. De winkels blijven wel bereikbaar en de Havenweg kan tijdelijk in twee richtingen worden gebruikt.

Reacties