Fietsclub Opmaat Bedum zoekt vrijwilligers

Foto: 's Heerenloo Bedum

BEDUM – De fietsclub van ’s Heeren Loo Opmaat uit Bedum (een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking) gaat zijn vierde seizoen tegemoet. En het is niet zomaar een fietsclub. Voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking is er vier jaar geleden met steun van de Stichting Vrienden van Opmaat een speciale fiets aangeschaft. Het is een fiets met trapondersteuning die speciaal gebouwd is om cliënten in een rolstoelen te kunnen vervoeren.

Anton Heikamp, verantwoordelijk voor het rooster: “We al 22 vrijwilligers maar er moeten er eigenlijk nog een paar bijkomen.
De rolstoelen komen op een soort verhoging te staan die aan de fiets vastzit. Dan worden ze verankerd en gaan ze wat omhoog. Cliënten hebben een prachtig uitzicht en genieten erg van de wind, zon en regendruppels die er soms vallen”

Er wordt vanaf april tot en met eind september bijna dagelijks met cliënten gefietst. Heikamp: “Iedereen geeft zelf aan hoe vaak hij of zij wil fietsen en dat verwerk in dan in het rooster. Als je onverwachts niet kunt kan er altijd geruild worden.”
Toch is Anton nog niet geheel tevreden met het aantal vrijwilligers. “Cliënten komen nu ongeveer tweemaal per seizoen aan de beurt. Dat is mooi maar ik gun deze groep nog meer aandacht het fietsplezier.”

Vrijwilligers zijn bij ’s Heeren Loo Opmaat goed verzekerd en iedereen wordt goed ingewerkt om met cliënten te kunnen fietsen. Verder worden vrijwilligers zo goed mogelijk bij Opmaat betrokken en is er op einde van het jaar voor iedereen een mooi geschenk. Vrijwilligers bij ’s Heeren Loo Opmaat dienen in het bezit te zijn van een VOG. Zin om mee te fietsen? Bel met Jannes Klaassen (Coördinator Vrijwilligerswerk) 06-52376846 of mail: [email protected] In een persoonlijk gesprek kan er gekeken worden wat er allemaal mogelijk is.

Reacties