Goed nieuws: project WindZon Winsum gaat van start!

Foto: Winsum Duurzaam

WINSUM – Erg blij zijn we met de familie Lam aan de Trekweg naar Onderdendam, die ons vol enthousiasme hun bouwblok en het dak van de potstal ter beschikking stelt.

We kunnen hier twee EAZ-molens en 132 zonnepanelen plaatsen, waarmee we maar liefst 89.000 kW per jaar opwekken.

Wat betekent deelname? – Deelname betekent dat je investeert in één van de 356 WindZon-delen. Per deel betaal je € 125,00 als inleg en daarna een contributie van € 16,50 per jaar voor 15 jaar. Hiermee maak je het, samen met de andere deelnemers, financieel mogelijk om de installatie te plaatsen. Ook als bedrijf kun je deelnemen aan Project WindZon Winsum. Een mooie manier om lokaal en duurzaam te investeren.

Hoe werkt het? – Met één WindZon-deel wek je 250 kWh per jaar op. Voor het project maken we gebruik van de Postcoderoosregeling van de overheid. Voor de eigen 250 opgewekte kWh krijg je daardoor je energiebelasting terug via de jaarrekening van je energieleverancier. Hoe meer delen je dus aanschaft, hoe meer belasting je terugkrijgt. Voor project WindZon Winsum geldt een terugverdientijd van 10 jaar. N.B. We adviseren om voor maximaal 80% van je jaarlijkse stroomverbruik delen aan te schaffen.

Wat gebeurt er met de opgewekte stroom? – De opgewekte stroom verkopen we aan energieleverancier Energie VanOns. Van deze energieleverancier weten we zeker dat die dezelfde waarden aanhangt als Winsum Duurzaam: lokaal en duurzaam. De opbrengst gebruiken we om de vaste lasten van het project te financieren. Voor eventuele winst wordt in overleg met de deelnemers een geschikt doel gezocht.

Aanmelden of behoefte aan meer informatie? – Op donderdag 28 maart om 19.30 uur organiseren we een algemene informatieavond over ons project in De Schuur, Lombok 2 in Winsum. Opgeven kan via [email protected]. Of kijk op de website van winsumduurzaam.nl.

Ook als je nu al vragen hebt, of je alvast wilt aanmelden voor deelname, kun je ons via dit e-mailadres bereiken.

 

Reacties

article
134527
WINSUM – Erg blij zijn we met de familie Lam aan de Trekweg naar Onderdendam,
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190326/goed-nieuws-project-windzon-winsum-gaat-van-start/
2019-03-26T12:26:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/03/26122629/windzon.jpg
Agenda, Nieuws