Reitdiepveer opent vaarseizoen

Foto: Archief HN

ADUARDERZIJL/SCHAPHALSTERZIJL – Vanaf maandag 1 april start het Reitdiepveer weer haar dagelijkse vaarten tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl. Ter gelegenheid van de seizoensopening wordt er die dag tussen 11 en 15 uur soep geserveerd en dat is geen grap.

De stichting Reitdiepveer bestaat in 2019 vijf jaar. De veerdienst, bedoeld voor fietsers, wandelaars en scootmobiels behaalde vanaf het begin mooie resultaten. Sinds 2014 was er sprake van een gestage groei. In 2018 werden maar liefst 6920 passagiers overgezet.
Er zijn 47 vrijwilligers actief, vrijwel allemaal “in dienst” sinds de oprichting. Zij varen de boot, doen het onderhoud aan schip en walvoorzieningen, dragen zorg voor de logistieke organisatie en niet te vergeten, ook de publiciteit.

Bij de eerste vaartochten van komend seizoen, vanaf 1 april, en rond de 23e augustus worden vanwege het lustrum speciale activiteiten georganiseerd. Informatie daarover is te vinden op de site en op Facebook.

Om die schitterende tocht over het Reitdiep nog meer in de belangstelling te brengen is een persoonsgebonden seizoenskaart verkrijgbaar en zijn inmiddels ook een aantal fiets- en wandelroutes gemaakt. Eén daarvan is door vrijwilligers van het Reitdiepveer gemaakt: een wandeling van station Winsum naar station Zuidhorn, zowel in eendaagse als in een tweedaagse opzet.

Reacties