Wethouder Mariette de Visser opent Natuureducatie Winsum

Jan Langelaar (coördinator NME) en wethouder Mariette de Visser
Jan Langelaar (coördinator NME) en wethouder Mariette de Visser
Foto: Natuureducatie WInsum

WINSUM – Maandagmiddag 8 april heeft wethouder Mariette de Visser officieel het startsein gegeven voor de natuureducatie in Winsum. Zij deed dit door de eerste leskist te onthullen. Peter Dijkstra, programmamaker NME (Natuur- en Milieu Educatie), heeft de kist uitgepakt en veel informatie gegeven over het werk van NME.

In zijn openingstoespraak zei Jan Langelaar, coördinator NME werk, dat we in Winsum groen goud in handen hebben. Peter Dijkstra heeft een prachtige website gemaakt met veel informatie en werkbladen. Loket Leefbaarheid, Wierdastichting, Welkoop en voormalig gemeente Winsum hebben subsidies gegeven. Met behulp van deze bijdragen is veel materiaal aangeschaft wat gebruikt kan worden voor praktische lessen rondom de scholen over Sloot en Plas, Weidevogels, Boomgaarden, Bijen, Insecten, Bomen en Struiken,

Scholen in Winsum kunnen vanaf nu een buitenleskist bestellen. Een vrijwilliger begeleidt de docent dan in de buitenles. Op de website www.natuureducatie-winsum.nl staat meer informatie. Voorlopig kan er alleen geboekt worden op de donderdag en vrijdag. De NME coördinator is nog op zoek naar meer vrijwilligers. De vrijwilligers van Natuureducatie Winsum werken onder verantwoordelijkheid van de Stichting Winsum Zuid Oost. Met een korte cursus kan een vrijwilliger ontzettend veel leren over de natuur in de eigen omgeving. Deze praktische kennis kan hij daarna doorgeven aan de kinderen en jongeren van Winsum.

Cookieinstellingen