Rabo verlengt sponsoring noordelijke wielerkoersen

De start van de Ronde van Winsum vorig jaar
De start van de Ronde van Winsum vorig jaar
Foto: Archief HogelandNieuws

NOORD-GRONINGEN – Rabobank Noord-Groningen heeft het sponsorcontract van de Rabobank Criterium Cup nog eens twee jaar verlengd. Dat komt omdat de gezamenlijke competitie van de Omloop van Bedum, de Ronde van Winsum, Rondje Ziel en Rondom de Bult van Usquert met recht een succes genoemd mag worden.

Om de wedstrijden voor zowel renners, publiek als sponsoren aantrekkelijker te maken, werd in 2017 de Rabobank Criterium Cup ingesteld. Dat is een algemeen klassement over deze wedstrijden met een mooi buidel aan geldprijzen.  De Cup leeft in de provincie Groningen, zo meent men.

De volgende stap is het verduurzamen van het wielerevenement. Om die ambitie te verwezenlijken krijgt de organisatie hulp van het programma Rabo Versterkt, de sponsorstrategie van de Rabobank. Het is een traject waarbij de Rabobank en NOC*NSF samenwerken aan het versterken en ondersteunen van verenigingen en evenementen op het gebied van sport en cultuur. Met deze nieuwe sponsorstrategie wordt het wielerevenement niet alleen commercieel gesteund, maar vooral begeleid bij het realiseren van haar ambities.

 

 

 

Cookieinstellingen