Open Dag Voedselbank Winsum en Motortoertocht

Foto: Voedselbank het Hogeland

WINSUM – Op zaterdag 11 mei 2019 zet Voedselbank het Hogeland in Winsum de deuren voor u open. Op haar locatie op Lombok 1 in Winsum wil Voedselbank het Hogeland aan belangstellenden tonen wat het werk van voedselbanken inhoudt.

Ook wil zij aan een breed publiek laten zien dat er, ondanks de huidige economische bloei, nog steeds heel veel mensen zijn die niet of amper kunnen rondkomen. Op dit moment ondersteunt Voedselbank het Hogeland zo’n 200 gezinnen (lees 600 monden) met een tweewekelijks voedselpakket.

Naast het onder de aandacht brengen van het armoedeprobleem in onze nieuwe gemeente het Hogeland willen voedselbanken in Nederland ook aandacht vragen voor de enorme voedsel- verspilling, die ook in onze gemeente plaatsvindt. Wilt u meer weten van het werk van Voedselbank het Hogeland, dan bent u op zaterdag 11 mei a.s. van 13.00 uur tot 17.00 uur van harte welkom op Lombok 1 in Winsum.

In de ochtenduren, vanaf 09.30 uur is de Winsumer voedselbank de startplaats van een 170 km lange toertocht voor motorrijders. Deze toertocht wordt georganiseerd door motorclub de Motorbroeders, die de opbrengst van deze toertocht doneren aan de voedselbank. Tijdens de toertocht zal er “ergens onderweg” worden geluncht en nadat er in de middag weer bij de voedselbank is gefinisht (tussen 14.00 en 15.00 uur) is er ruimschoots gelegenheid bij een hapje en een drankje om na te praten over de verreden kilometers.

Cookieinstellingen