Feestdag ter gelegenheid van 25 jaar Compѐl Computers

Ron en Elle de Jonge.
Ron en Elle de Jonge.
Foto: Berto Merx

WINSUM – Gijs, een heel jonge klant, tuurt via een D-3 bril op het beeldscherm. “Dat is wel eng, die oceaan,” prevelt hij. Met zijn ouders is hij zaterdag op feestje van Compèl Computers aan Het Aanleg in Winsum.

Een feestje, zaterdag,  ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van het bedrijf. Compѐl was een van de eerste bedrijven aan Het aanleg. Elle de Jonge, de stichter van het bedrijf, begon thuis op zolder, later in de garage met reparatie en zelfbouw, in een tijd dat de personal computer doorbrak. Zijn zoon Ron kwam in de zaak en nam die later over.

Feestje? Ondertussen gaat de winkel gewoon door.

Het is gezellig druk in de zaak, waar de kwaliteit van de hapjes en sapjes gelijk opgaat met die van de ICT. Ron de Jonge is ineens even weg. Hij is zijn vader ophalen die na zijn pensioen in Letland is gaan wonen. Elle de Jonge: “Ik werkte bij de politie en er ging wel eens wat kapot. Dat repareerde ik en dat werd op een bepaald moment het begin de zaak. Ik ben er wel trots op hoor, dat het hier tot een heel mooie zaak is uitgegroeid.”

Cookieinstellingen