Plan betere jeugdhulpverlening voor minder geld

Foto: youtube

HET HOGELAND – Het college van Burgemeester en Wethouders legt de gemeenteraad een plan van aanpak voor dat tot doel heeft de kosten voor de jeugdhulp te verminderen en het huidige systeem te veranderen.

De kosten voor de jeugdhulpverlening laten al jaren lang een stijgende lijn zien. In het plan, dat een looptijd heeft van drie jaar, zijn verschillende maatregelen geformuleerd die tot kostenbesparingen en verbeteringen moeten leiden. Die maatregelen worden gefaseerd uitgevoerd. De maatregelen waarvoor in 2019 financiële dekking is, worden nog dit jaar uitgevoerd. Voor de jaren daarna zal dekking moeten worden gevonden.

Eén van de voorstellen is een onderzoek in te stellen naar de stijgende kosten voor de ambulante hulpverlening. Die stegen in de jaren van 2016 tot en met 2018 van 1,4 miljoen naar 3,2 miljoen euro. De gemeenteraad wordt op 24 april gevraagd 50.000 euro beschikbaar te stellen voor dat onderzoek.

Doel van de voorgestelde maatregelen is niet alleen kostenbesparing; er wordt naar gestreefd jeugdigen en gezinnen eerder, sneller en efficiënter te helpen.
Om dat te bereiken, worden de banden met het onderwijs, huisartsen en andere betrokkenen nauwer aangehaald.

Cookieinstellingen