De ‘Koning van Warffum’ krijgt Koninklijke onderscheiding

WARFFUM – Henk van den Berg (80, overmorgen 81) uit Warffum kreeg vrijdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Henk Jan Bolding. Van den Berg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zoon Harold heeft per 1 mei een nieuwe baan, een mooie aanleiding om met de familie even wat te gaan drinken bij Het Spijslokaal. De heer en mevrouw Van den Berg werden thuis opgehaald. In plaats van een feestje voor hun zoon zat de grote zaal vol met familie en vrienden. Van den Berg en zijn vrouw waren compleet verrast, al vond ‘de Koning van Warffum’ het op het laatste moment wel vreemd dat er vlaggen voor de deuren naar de zaal hingen. Op het moment dat burgemeester Henk Jan Bolding het echtpaar welkom heette, viel het kwartje. Een emotionele TOP- vrijwilliger liet het verdere verloop van het gezellig samenzijn over zich heenkomen en vond het eigenlijk teveel eer.

Hendrik van den Berg werd geboren op 28 april 1938 in Baflo. Sinds het eind van de jaren ’60 van de vorige eeuw was hij actief voor de Voetbalvereniging Warffum. Hij inde jaren lang de contributie en verrichtte allerlei hand en spandiensten voor de club. Halverwege vorig jaar beëindigde hij zijn activiteiten voor de vereniging. Van den Berg verrichtte verschillende functies bij de inmiddels opgeheven Uitvaartvereniging Warffum. Hij was langdurig lid van de kascommissie en bestuurslid. Daarnaast fungeerde hij als drager. Voor de plaatselijke Oranjevereniging, dorpsbelangen en de Vereniging van Volksvermaken was en is hij eveneens actief. Hij is verder sinds 1973 actief voor de IJsvereniging in zijn woonplaats. De actieve Warffumer verzorgt sinds tien jaar de inzameling van oud papier voor de Jansenius de Vriesschool. Ook is Van den Berg actief als mantelzorger voor zijn zieke schoonzus.

Burgemeester Henk Jan Bolding noemt Henk van den Berg in zijn toespraak een ‘voorbeeldvrijwilliger’ en ‘de ongekroonde koning van Warffum’.
Bolding wijst de aanwezigen er verder op dat de onderscheiding voor Van den Berg de enige is die tijdens de lintjesregen in de gemeente Het Hogeland wordt uitgereikt. De burgemeester vindt dat ‘opvallend weinig’. Hij roept dan ook op om ‘goed om je heen te kijken en andere Henk van den Bergen voor te dragen.’

 

Reacties

Cookieinstellingen