Kelder Open Air XIV gaat muzikaal door het dak!

BAFLO – Met in de aanloop prima weersvooruitzichten leek het erop dat er na drie jaar weer een mooie buiteneditie aan zat te komen. Helaas heeft het mooie weer net té vroeg gepiekt en met de voorspelde regen en kou heeft de organisatie het besluit genomen om toch maar weer naar binnen te gaan. Geen ‘Open Air ‘ dus, maar KOA Inside.

Gelukkig heeft de nabij aangrenzende locatie Concordia de laatste jaren bewezen, dat er ook binnen een gezellig feestje gevierd kan worden. Met zes gave acts op het programma en het toestromende publiek, de andere ingrediënten voor het slagen van de middag/avond.

Dit jaar werd er gekozen om een uur eerder te beginnen, omdat Koningsdag op een zaterdag viel. Ook ging het feestje een uurtje langer door tot 21.00 uur. Een lang programma dus, maar wel één met kwaliteit. Er werd om 13.00 afgetrapt met de heren van de Cat Fever Band. Deze 6-koppige ervaren formatie beschikte over de oudste bandleden van de dag, maar de blues- en rocknummers werd gebracht met jeugdig enthousiasme en speelplezier. Ze speelden dan ook alsof hun leven er vanaf hangt.

Cat Fever Band

Als tweede act mochten de jongens van ‘The Outtakes’ aantreden. Deze band stond eigenlijk twee jaar geleden al in het conceptprogramma, maar moesten toen helaas cancellen, omdat één van de bandleden een optreden had in de States. Wat in het vat zit verzuurd niet en dit jaar paste het optreden goed in de schema’s. Ook deze band heeft tonnen ervaring en ze brachten vele (vergeten), maar prima uitvoering van covers uit de jaren ’60/’70. Het publiek genoot zichtbaar en zong de nummers stuk voor stuk mee.

The Outtakes

Tijdens het jaarlijkse rondreizend muziekcircus de Popronde heeft de organisatie band Subterranean Street Society gescout. Deze band brengt Folk/Rock ’n Roll ten gehore, en hoe! Dit trio muzikanten is een formatie rondom Deen Louis Puggaard-Müller. Een paar jaar geleden heeft hij Kopenhagen verruild voorn Amsterdam en de muzikanten zijn in Nederland met elkaar in contact gekomen via de muziekopleiding en scene. Een mooie mix van uptempo en bijzondere nummers, met als hoogtepunt de single ‘So Sorry’. Het publiek wist het erg te waarderen en overlaadde de band met complimenten.

Subterranean Street Society

De muzikale lat lag weer hoog tijdens de veertiende editie van Kelder Open Air… Hoe gaat de organisatie dat weer overtreffen tijdens het jubileum in 2020 (KOA 15)? Zo hadden ze als vierde artiest een live entertainer uit Liverpool laten invliegen. Artiest Callum Mac staat wekelijks in de befaamde Cavern Club op de bühne. Dit is één van de meest bekende clubs ter wereld, aangezien The Beatles er bijna 300 keer opgetreden hebben. Callum is een muzikant die vele covers speelt en bekend staat om zijn interactie met het publiek. Wat opviel was zijn zuivere zang, mooie gitaarsound en bespeling van een dwarsfluit. Ook door het gebruik van repeaters, was het net of er een complete band op het podium stond. Na een uur spelen waren de bezoekers al lekker op dreef en maakten zei zich op voor de twee andere bands die nog op het programma stonden.

Callum Mac

Talentvolle band Maaris was de volgende act die de stage mocht beklommen. Deze blues-rock machine rondom zangeres Mariska Brink heeft veel ervaring opgedaan in diverse bands en dat hoor je terug! Vier uitstekende muzikanten die een groovy vibe op het podium weten neer te zetten. De Hammond-orgel van toetsenist Arnout Arkenbout blaasde lekker mee en geeft de band die lekkere sound. Als afsluitende act kwam Cirrus Minor de tent rocken. Deze band staat in de finale van de Grote Prijs van Nederland, een battle voor talentvolle bands en hebben eerder al de Pop Groningen Talent Award gewonnen in 2018. Met een dampende en pompende sound gingen de overgebleven bezoekers lekker uit hun dak. Dit powertrio speelt strak en heeft daarnaast een unieke sound. Heerlijk om te zien.

Maaris

Na de optredens in Concordia ging het feestje nog even door in Jeugdsoos de Kelder met twee setjes van Callum Mac. Op deze intieme plek werd een beetje de Cavern Club nagebootst en het bleef nog lang gezellig.

Iedereen bedankt en graag tot Kelder Open Air 15 in 2020.

 

Tekst: Wim Dijkman

Foto’s: Ricardo Damminga Fotografie 

Cookieinstellingen