‘Naar de BOLLEN’ voor Humanitas Taalproject een succes

Foto: Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland

HET HOGELAND – Op Koningsdag organiseerde Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland voor de derde keer op rij de zeer geslaagde toer- en wandeltocht ‘Naar de BOLLEN’. Rondom Uithuizermeeden richting Bierum en Zeerijp was het volop genieten van het kleurrijke land en de luchten.

Ondanks het frisse weer en af een toe een bui hebben 500 deelnemers meegedaan aan ‘Naar de BOLLEN’. Met afstanden van 10, 25 en 40 kilometer hebben ze genoten van het gevarieerde Groninger landschap. Toerrijders hadden 70 kilometer te gaan om ook verderop het Hogeland de mooiste bollenvelden te bewonderen. Met de komst van de bollenteelt naar het noorden kleuren steeds meer percelen in de periode van half april tot begin mei, wit, roze, rood, paars, geel, en zelfs oranje! Op deze Koningsdag was er extra vertier onderweg door de hilarische optredens van Theatergroep Opnieuw. Bij het bollenveld van de familie Schilder aan de Tilweg was een unieke selfiespot geplaatst, gemaakt een aangeboden door Kees Romkema. Met het oplossen van een rebus waren leuke prijzen te winnen en voor de fotografen stond de website open voor een inzending van de mooiste foto!

De deelnemers werden mede door de royale sponsoring van diverse bedrijven voorzien van fruit, koek en water. Behalve door productsponsoring zijn er geldbedragen binnengekomen voor het ondersteunen van het goede doel, Humanitas Taalproject. De Rotary kan mede door al deze  sponsoring in juni aan Humanitas een mooi bedrag overhandigen voor de aanschaf van Ipads ter ondersteuning van de leesmethoden.

Het evenement wordt steeds meer bekend zodat er zelfs een tiental deelnemers uit Duitsland en uit de Randstad waren. Sommige deelnemers maakten zelfs gebruik van de trein. In Uithuizermeeden is de samenwerking met de Oranjevereniging en de aanliggende bedrijven prima verlopen. De Rotary wil Naar de Bollen volgend jaar weer gaan organiseren op de laatste zaterdag in april.

Cookieinstellingen