Nieuwe winkeltijdenverordening gemeente Het Hogeland

Grotestraat Bedum
Grotestraat Bedum
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Op woensdag 24 april 2019 heeft de gemeenteraad de nieuwe verordening winkeltijden vastgesteld. Omdat er in de vier voormalige gemeenten verschillende regels bestonden, is er gekozen voor één nieuwe regeling, die met ingang van 1 mei 2019 in de hele gemeente Het Hogeland geldt.

Wat betekent dat voor u als winkelier?

Werkdagen

Op alle werkdagen mag u tussen 06.00 en 22.00 uur uw eigen openingstijden bepalen. Werkdagen zijn maandag tot en met zaterdag.

Zon- en feestdagen

Op alle zon- en feestdagen mag u tussen 06.00 en 22.00 uur uw eigen openingstijden bepalen. Feestdagen zijn Nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en eerste en tweede Kerstdag.

Bijzondere werkdagen

Voor drie ‘bijzondere werkdagen’ (Goede Vrijdag, Dodenherdenking 4 mei en Kerstavond 24 december) geldt dat de winkels open mogen zijn tot 19.00 uur.

Maatwerk

De winkeltijdenwet gaat er vanuit, dat welke regeling een gemeente ook vaststelt, het altijd lokaal maatwerk. Het maatwerk in Het Hogeland bestaat er uit, dat de nieuwe regeling tot stand is gekomen in goed overleg met het Ondernemersplatform, én uit de toezegging van het Ondernemersplatform, dat de ondernemers lokale problemen met de zondagsrust ook lokaal op willen en zullen lossen. Burgemeester en wethouders en de gemeenteraad hechten veel waarde aan deze toezegging.

Cookieinstellingen