Veilig blijven fietsen in Winsum

2018, fietsclinic Winsum
2018, fietsclinic Winsum
Foto: Archief HN

GRONINGEN/WINSUM – Campagneteam Verkeerswijzer Groningen organiseert op woensdag 29 mei een fietsclinic voor 65-plussers. Deze zal worden gehouden bij de gymzaal aan de Schouwerzijlsterweg in Winsum.

Dat Nederland een fietsland is, is wel duidelijk. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders.

En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen gratis fietsclinics voor 65-plussers op verschillende plaatsen in de provincie Groningen. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Fietsclinic voor 65-plussers

Ervaren instructeurs geven in de clinic voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aanmelden en locatie

Wilt u graag deelnemen? Aanmelden kan via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kunt u contact opnemen met de Tekla Scholtens: [email protected] / 0619608690.

Over Verkeerswijzer GroningenVerkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Klik hier !

Cookieinstellingen