De Tirrel genomineerd door VPRO Tegenlicht

De initiatiefnemers
De initiatiefnemers
Foto: De Tirrel

WINSUM – De (nieuw te bouwen) Tirrel in Winsum is een van de projecten die door VPRO Tegenlicht is uitgekozen om deel te nemen aan een landelijke verkiezing over plattelands-pioniers. Onder het mom van “Power to the platteland” zoekt VPRO Tegenlicht projecten of initiatieven die zich inzetten voor de samenleving van de toekomst.

Volgens VPRO Tegenlicht zijn de initiatiefnemers van de Tirrel “vernieuwers” en kunnen zij anderen inspireren met het realiseerbare idee over de combinatie van zorg, onderwijs, de buurt, vrije tijd en sport”.  VPRO Tegenlicht biedt de Tirrel hiermee landelijke bekendheid. Dat is erg mooi, want de Tirrel is power en uniek voor het platteland van Noord-Groningen. Ja, zelfs uniek in Nederland.

Naast de Tirrel zijn ook andere projecten uitgekozen. Het publiek kan stemmen op het beste idee. Van de winnaar wordt een documentaire gemaakt.

Claudia Brink van de Tirrel hierover: “Wij vinden de Tirrel natuurlijk het mooiste en beste idee. Immers: de Tirrel gaat over de samenleving van morgen, we verbinden jong met oud en traditie met innovatie.Daarom roepen we graag zoveel mogelijk mensen op om de Tirrel aan stemmen te helpen.We hopen dat jullie net zo enthousiast als wij zijn, ons idee een warm hart toedragen en dit bericht willen delen met de lezers, kijkers en luisteraars.”

Voor je stem op de Tirrel klik hier

 

 

Cookieinstellingen