Explosie op verdeelstation Winsum-Ranum zorgt voor stroomstoring

WINSUM – Bij het hoofdverdeelstation aan de Maarhuizerweg nabij Winsum heeft aan het eind van de middag een explosie voorgedaan. Getuigen – zowel in Winsum als Warffum – hadden een flits gezien en daarna een knal gehoord. Een bewoner van een nabijgelegen boerderij en een passerende automobilist hadden een paddenstoelvormige rookwolk gezien.

De explosie vond rond 17.20 uur plaats en zorgde ervoor dat een groot gedeelte in Noord-Groningen zonder stroom kwam te zitten. Ook het treinverkeer had hinder van de stroomstoring.

Nadat de brandweer een buiteninspectie had afgewerkt en groen licht gaf, konden mensen van TenneT en Enexis op onderzoek uit gaan. Al snel was de oorzaak gevonden.

Buiteninspectie rondom het terrein

De Officier van Dienst liet weten dat een doorgebrande vermogensschakelaar het had begeven en verwachtte dat het enkele uren zou kunnen duren voordat het probleem verholpen zou zijn.

De handige medewerkers van TenneT en Enexis zorgden ervoor dat de getroffen huishoudens binnen anderhalf uur weer stroom hadden en de treinen van Arriva weer volgens het spoorboekje reden.

 

 

Cookieinstellingen