Arrestatieteam pakt man op in Warffum

Leden van het arrestatieteam kleden zich om
Leden van het arrestatieteam kleden zich om
Foto: Ingmar Vos

Warffum – Tien onopvallende politiewagens vlogen woensdag aan het eind van de middag met toeters en bellen door Noord Nederland. Bestemming: de Westervalge in Warffum, waar een 55-jarige man agenten had bedreigd en mogelijk in het bezit was van een vuurwapen.

Bij vuurwapengevaarlijke verdachten neemt de politie geen halve maatregelen. Een Ondersteuningsgroep/Arrestatie-eenheid van de politie kwam bijeen aan de Westervalge om een plan van aanpak te maken en zich om te kleden. Enkele teamleden stelden zich in de omgeving van de woning op om deze in de gaten te houden.

Ondertussen waren meer snelle politievoertuigen onderweg naar Warffum. De Dienst Speciale Interventies – in de volksmond arrestatieteam of anti-terreureenheid – is een samenwerking van de politie en het Korps Mariniers. Alleen de beste en meest fitte mannen – er zitten geen vrouwen bij het team – worden geselecteerd.

Een zestal tot de tand gewapende agenten trok na een korte voorbereiding naar de woning. Ondertussen werd een paar straten verderop een man staande gehouden, die mogelijk een bekende was van de man in kwestie. Netjes aanbellen is er bij dergelijke acties vaak niet bij.

In de woning werd de 55-jarige man aangetroffen en aangehouden. Geblinddoekt werd de verdachte man afgevoerd naar het politiebureau. Hij wordt verdacht van het bedreigen van agenten en mogelijk verboden wapenbezit.

In de woning is door de politie onderzoek gedaan naar het mogelijke vuurwapen. Het is niet bekend of deze ook is aangetroffen.

Tekst + foto: Ingmar Vos

Cookieinstellingen