Wie maakt de beste Hoogelandster Kost

Openluchtmuseum Het Hoogeland
Openluchtmuseum Het Hoogeland
Foto: Archief HN

WARFFUM – Parma heeft zijn kaas, de Champagne heeft champagne en Saksen leverworst. Maar wat is het kenmerkende gerecht voor het Groninger Hogeland? Dit voorjaar gaat Openluchtmuseum Het Hoogeland op zoek naar het meest kenmerkende streekproduct van Noord-Groningen. Wat is het culinaire icoon van Het Hogeland?

Op 12 mei vindt op en rond het museumterrein in Warffum de Culifair in the Open Air plaats. Een levendige en smaakvolle markt met eten en drinken, aangevuld met artikelen rondom koken en tafelen. Op het terrein staan kramen en op de straten rondom het museum staan foodtrucks uit alle windstreken. Een hele dag lang kan het publiek genieten van hapjes en drankjes.

Karakter

In het kader van de Culifair schrijft het museum een prijsvraag uit. Het doel van de prijsvraag is om te komen tot het nieuwe gerecht van het Groninger Hogeland. Het maakt niet uit of dat gebak is of iets hartigs, eten of drinken, warm of koud; als het gerecht maar een afspiegeling vormt van de smaak, de cultuur, het karakter of het gevoel van Het Hogeland. Het gerecht of de drank moet wel te consumeren zijn: ruwe grondstoffen doen niet mee.

Inzenden

Iedereen kan meedoen. Vraag om een inschrijfformulier bij het openluchtmuseum ([email protected]) Per persoon kan 1 product worden ingebracht. Op 12 mei aanstaande kunnen de inzendingen tussen 10.00 en 11.00 uur worden afgeleverd bij de speciale Hoogelandster Kostkraam op het terrein van Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Een deskundige jury buigt zich over de gerechten en maakt om 17.00 uur de uitslag bekend.

Beloning

Laat je fantasie werken en ga aan de slag. Wij zijn erg benieuwd welke inzending op 12 mei wordt beloond. Voor de winnaar hebben wij een waardebon voor een avondje uit eten in een bijzonder restaurant met streekproducten. Voor de tweede en derde plaats hebben we een pakket met streekproducten.

Cookieinstellingen