En de winnaar is: het Hogelandster Kuske

Het Hogelandster Kuske
Foto: Twitter

WARFFUM – Vanaf zondag staat een aardbeientaart met zeekraal, onder de naam ‘Hogelanster Kuske’, te boek als dé Hogelandster kost. Het gerecht van Marike Beugelink uit Breede kenmerkt het gebied het meest, volgens de jury en burgemeester Henk Jan Bolding.

Het beste gerecht werd bekend gemaakt tijdens de Culifair in the Open Air in het Openluchtmuseum het Hogeland in Warffum, een levendige en smaakvolle markt met eten en drinken. De hele dag lang kon het publiek genieten van hapjes en drankjes.

Ton Krouwel uit Uithuizen behaalde de tweede plaats met zijn stevige taart met uitheemse twist en de Hoogelandster siepelsoep met kaaskletskopjes van Ineke Leeuwma uit Warffum eindigde als derde.

Er waren dertien inzendingen, waaruit de jury er drie selecteerde. Burgemeester Henk Jan Bolding, mocht in samenspraak met de jury de ereplaatsen verdelen.

De winnaar kreeg een waardebon voor een etentje in een bijzonder restaurant met streekproducten. Voor de tweede en derde plaats waren er pakketten met  streekproducten.

 

 

Reacties

article
137678
WARFFUM – Vanaf zondag staat een aardbeientaart met zeekraal, onder de naam ‘Hogelanster Kuske’, te
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190513/en-de-winnaar-is-het-hogelandster-kuske/
2019-05-13T10:26:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/05/13101802/IMG_20190512_211825-2.jpg
Nieuws