“16.000 bezoekers Hogelandster Piraten Festijn”

Het was weer gezellig
Foto: Ronnie Afman

BAFLO/RASQUERT – De 16.000 bezoekers die presentator/zanger Evert Baptist had geteld was wat aan de hoge kant, maar de tweede editie van het Hogelandster Piraten Festijn was met ruim 1.400 bezoekers wel stijf uitverkocht. Reden voor de organisatie om de kassa’s tegen 23.00 uur al te sluiten.

Organisator Martin Medema:”We moesten helaas mensen teleurstellen, maar het was prima zo. De bezoekers konden nog bewegen en redelijk snel bij de bar komen. Dat wilden we graag zo houden.”

Om 21.00 uur was het de beurt aan Jan Keizer en Anny Schilder om het podium in Rasquert betreden. Het duo zong uiteraard de nummers waarmee ze in hun BZN-periode (1976-1984) zeer succesvol waren.

Jan Keizer en Anny Schilder         (foto’s: Ronnie Afman)

Voor twee gehaktballen had Bé Dilling uit Groningen de avond afgetrapt.

Na Jan & Anny was het de beurt aan zanger Klaus uit Warffum, die dus bijna een thuiswedstrijd speelde. Van even verderop – Roodeschool – komt Stevan Bloema. Hij was de tweede artiest uit de gemeente die de feestende menigte toezong.

De Groninger zangers; Bé Dilling, Klaus en Stevan Bloema        (foto’s: Ronnie Afman)

Evert Baptist – hij presenteerde de avond – kreeg de mensen in de tent meerdere malen aan het lachen. Op de vraag van Bé Dilling na diens optreden “Was’t wat ?” antwoordde Baptist:”Ik wait nait. Ik ben noar boet’n goan. Ik denk, dai dilemma wil k nait aanheur’n. Nou, zodemieter nou mor ’n eendje op !” En na het laatste nummer van Jan Keizer en Anny Schilder “Nou…nog maar eev’m aine nait? Joe heb’m baarg geld kost!”

Bij de aankondiging “‘Hier is dan, piratenkoning Jannes!” ging de tent uit z’n dak en zong het aanwezige publiek ’n beetje meer’ uit volle borst mee.

Piratenkoning Jannes       (foto’s: Ronnie Afman)

Even daarvoor had Evert Baptist – hij kan ook zingen, jazeker – de zaal al meegekregen en werd het een optreden om niet gauw te vergeten. Zeker niet voor die arme meid die het podium op moest bij het nummer Gretha. Zij zag na afloop van het nummer een “Kuske, mit of zunder tong?” – van Baptist niet zitten. Baptist stapte over deze teleurstelling heen – hij maakt het vaker mee – en sloot vervolgens af met zijn grootste hit ‘La la, Gehaktbal’. Iedereen deed volop mee. Behalve Bé Dilling, die was inmiddels aan z’n derde – en misschien wel vierde – gehaktbal bezig in de kantine van de ijsclub.

Evert Baptist: Gretha en La la gehaktbal     (foto’s: Ronnie Afman)

De avond werd net als vorig jaar afgesloten met De Esperando’s. Een betere afsluiter voor een festival is ver te zoeken. Gezien de reacties in het publiek volgend jaar gewoon weer doen !!

De Esperando’s zorgden voor een geweldige afsluiting van het Hogerlandster Piraten Festijn      (foto’s: Ronnie Afman)

 

De organisatie liet dinsdag weten zeer tevreden te zijn over het festival en beloofde voor de derde editie minimaal een gelijkwaardige line-up te presenteren.

 

 

 

 

Reacties

article
137563
BAFLO/RASQUERT – De 16.000 bezoekers die presentator/zanger Evert Baptist had geteld was wat aan de
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190514/16-000-bezoekers-hogelandster-piraten-festijn/
2019-05-14T20:33:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/05/14202008/Afsluiting-2.jpg
Nieuws