Mulțumesc Concert voor Bedum en Winsum

Foto: Nadara Gypsy Wedding Band

WINSUM – Zaterdagavond 15 juni geeft de Nadara Gypsy Wedding Band een concert in de theaterzaal van cultuurcentrum De Blauwe Schuit. De zigeuner-muzikanten uit centraal Roemenië starten in Winsum hun Nederlandse tour.

De Nadara Gypsy Wedding Band wil in dit concert duidelijk maken dat zij dankbaar zijn voor de initiatieven voor hun regio vanuit Groningen: ”Mulţumesc mult”, ”ontzettend bedankt”. Bedum-Winsum en omgeving zijn al 30 jaar actief in dezelfde regio (Ceuas, Csávas) als waar dit orkest vandaan komt. Dit 100% Roma bruilofts-orkest wilde juist daarom hier de start maken van hun NL-Tour.

Repertoire van deze zaterdagavond

In de eerste set: de Mahala-dans-muziek, dit is dé zigeunermuziek uit Hongaars-Roemenië. Met deze muziek worden de dagelijkse beslommeringen even aan de kant gezet. De naam NADARA betekent dan ook veelzeggend, in de zigeunertaal: ‘houd moed !’

Na de pauze komen de Hongaarse en de zigeuner csárdás aan bod. Dit belooft  de sfeer van een heuse zigeuner-bruiloft te worden (uit Transylvanië).

De veelzijdige bandleidster Alexandra Beaujard componeerde soundtracks voor films en arrangeerde veel zigeuner dansmuziek. Alexandra vat de afgelopen jaren als volgt samen:”grande theaters of intieme zalen maakt ons niet uit; onze muziek is voor zigeuner-bruiloften en dansen zit in ons bloed”.

Kom zaterdagavond 15 juni en geniet mee in De Blauwe Schuit te Winsum van een zigeuner bruiloft o.l.v. primás (Tocila) Ference Iambor

Nadara maakte voor deze tour een Benefiet-cd: Cigány Bíro, waarmee het eigen school-project wordt gesponsord. De muzikanten vertellen u, na het concert, (in de foyer) graag over dit project.

 

Aanvang 20:00 uur  Zaal open 19:30 uur

Kaarten in de voorverkoop: € 9,- via [email protected] aan de deur: € 12,50

Extra info:www.deblauweschuit-winsum.nl/ en op Facebook

Reacties

article
137817
WINSUM – Zaterdagavond 15 juni geeft de Nadara Gypsy Wedding Band een concert in de theaterzaal
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190515/multumesc-dank-je-wel-concert-voor-bedum-en-winsum/
2019-05-15T15:24:47+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/05/15152228/Nadara.jpg
Agenda, Nieuws