Jarige heer Woldijk (102) op naar 103

BEDUM – Zaterdag 18 mei vierde de heer Jan Woldijk zijn 102de verjaardag. Namens het gemeentebestuur bracht locoburgemeester Harmannus Blok ’s ochtends een bezoek aan de jarige, die sinds 2006 in zorgcentrum Alegunda Ilberi woont.

De heer Woldijk was in zijn werkzame leven landarbeider. Hij is geboren in Ellerhuizen en daarna naar Bedum verhuisd. Hij heeft geen hobby’s of liefhebberijen.

Jan Woldijk en zijn vrouw – zij overleed 11 jaar geleden – kregen zeven kinderen: twee dochters en vijf zonen. Een van de zonen is overleden. Het oudste kind is 75; het jongste 53. Ook heeft de heer Woldijk een groot aantal klein- en achterkleinkinderen.In totaal, volgens opgave familie: 148 (incl. kinderen, kleinkinderen etc. uit vorig huwelijk).

Jan Woldijk werd geboren op 18 mei 1917 in Bedum als zoon van Willem Woldijk en Elizabeth Schaaphok. Hij was landarbeider. Op 2 december 1942 trouwde hij in Bedum met Siebrig Korthuis, geboren op 5 maart 1922 in Bedum. Zij overleed in 2008, slechts drie maanden na zoon Tinus.

Het echtpaar woonde op verschillende adressen aan de St. Annerweg in Bedum. In 1972 streken ze neer aan de Ommelanderdrift. De Heemweg in Bedum was vanaf 1989 hun woonstraat en sinds 2006 dus het huidige adres aan de Prof. Boermastraat.

Auwert Postmus was er – net als vorig jaar – weer bij en maakte foto’s van het feestelijk gebeuren.

 

Reacties