Bewoners Viskenij schillen aardappelen voor Graspop

Foto: HogelandNieuws

BAFLO – Als grote artiesten naar Graspop in Rasquert/Baflo komen, krijgen ze natuurlijk een gezonde maaltijd voorgezet. Geen hoogstaande culinaire spijzen met allerlei liflafjes, maar ze kunnen kiezen uit verschillende soorten stamppot.

Ook de vele vrijwilligers moeten op de grote Graspop-dag goed eten. De voorbereiding voor het avondeten vond zaterdagmorgen plaats in zorgcentrum Viskenij in Baflo.

Aan een lange, gezellige tafel begonnen mevrouw Buikema, mevrouw Boogaart, mevrouw Bakker, mevrouw Wierenga, mevrouw Bolt, mevrouw De Vries, mevrouw Danhof en mevrouw ’t Hooft om 10.00 uur met het schillen van meer dan 20 kilo aardappelen. Tijdwaarnemer Andries Nienhuis hield de tijd bij. Mevrouw Buikema deed het volgens Nienhuis het snelst: 1.03 minuut over 1 aardappel. Mevrouw Boogaart deed het ook erg goed met een tijd van 1.06 minuut. Activiteitenbegeleidster Jantje Werkman moest er even in komen, maar 2 minuten was volgens Nienhuis nog een prima tijd.

De aardappelen waren volgens Nienhuis en de dames niet van de allerbeste kwaliteit, maar ze waren geschonken uit een goed hart, al zaten er pitten en klokhuizen in.

Het was een gezellig samenzijn, daar in Viskenij. De dames vonden het prachtig om iets te doen voor de jeugd. De mooiste uitspraken kwamen over de tafel en vooral de heer Nienhuis had een prima dag.

Nu maar hopen dat vrijwilligers en artiesten lekker hebben gegeten.

HogelandNieuws mocht het tafereel bijwonen en maakte het volgende filmpje.

 

Cookieinstellingen