Graspop 2019 feest voor bezoekers én artiesten

BAFLO/RASQUERT – Louter lovende reacties. Van de bezoekers, jong en oud, die helemaal uit hun dak waren gegaan. Maar ook de artiesten genoten, voor, tijdens en na hun optredens. Een groot compliment voor de organisatie, die het ook dit jaar weer voor elkaar kreeg om een prachtige line-up neer te zetten. Een uitverkocht huis was de beloning voor alle vrijwilligers die Graspop 2019 mogelijk hebben gemaakt.

Als grote publiekstrekkers waren Waylon en Navarone – voor de tweede keer – gecontracteerd. Geen verkeerde keuze zo bleek. Waylon (with full band) gaf een spetterende show weg en de heren van Navarone gingen volle bak; vocaal en instrumentaal bliezen ze de tent plat.

Waylon en Navarone (foto’s: Ronnie Afman)

Maar ook de andere acts bleken – mede door de verschillende muziekstijlen – een succes te zijn. De Indie/alternatieve pop van Kita Menari was meesterlijk en The Doors in Concert bleek eveneens een schot in de roos. Jim Morrison was even overkomen van de Cimetière du Père-Lachaise om Graspop 2019 tot een succes te maken. Het (oudere) publiek waardeerde z’n komst en ging helemaal los.

Kita Menari en The Doors in Concert (foto’s: Ronnie Afman)

Untold Stories – winnaar van de Rabo Graspoll 2019 – mocht de avond aftrappen en deed dat zeer verdienstelijk. Jammer dat de grote drukte toen nog moest komen. Ook DJ Fernandez had meer publiek verdiend. Maar goed, zo gaat dat meestal op festivals.

Untold Stories en DJ Fernandez (foto’s: Ronnie Afman)

Na DJ Fernandez betraden nog Issa Vibe, De Bende van Ellende, Nafthaly Ramona, Mr. Polska en Slam de dancestage.

Issa Vibe, De Bende van Ellende en Nafthaly Ramona in actie (foto’s: Ronnie Afman)

Na het afzeggen van Beats by Esko had de organisatie nog snel even Mr. Polska weten te strikken. Graspop is geen onbekend terrein voor de Poolse Nederlander en hij dus geen onbekende voor het Graspop-publiek. En dat was te zien en te horen. De interactie tussen artiest en de menigte voor het podium was geweldig. Het slotakkoord van 28ste editie van Graspop was voor Slam en coverband Daredevils, waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde.

Mr. Polska, Slam en Daredevils (foto’s: Ronnie Afman)

Reacties