Verkeersregelaar Avond4daagse Winsum aangereden

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De schrik zit er 24 uur later nog goed in bij Martijn ter Horst uit Winsum. Martijn was woensdagavond als vrijwilliger verkeersregelaar bij de avondwandelvierdaagse in Winsum.

Ter hoogte van de voetgangerstunnel zorgden Martijn en zijn collega’s voor een veilige oversteek van de wandelaars. Een ongeduldige automobilist vond dat hij te lang moest wachten, negeerde de aanwijzingen van de verkeersregelaars, gaf gas en reed vervolgens Martijn aan. Martijn kwam door de aanrijding op de motorkap van de auto terecht.

De gealarmeerde politie kwam ter plaatse, hoorde Martijn, zijn collega’s en de bestuurder van de auto aan en waren, vreemd genoeg, van mening dat er van een strafbaar feit geen sprake was.

De impact van het gebeuren werd Martijn woensdagavond en – nacht pas echt duidelijk. Naast een pijnlijk been en rug bleek de onfortuinlijke verkeersregelaar ook geestelijk behoorlijk te zijn geraakt. Een slapeloze nacht volgde en hij was donderdag niet in staat om naar zijn werk te gaan. Martijn en het bestuur van de Avond4daagse Winsum gaan morgen aangifte doen.

Donderdag kreeg Martijn een telefoontje van de politieman die bij het voorval gekomen was. De man was ontstemd dat Martijn een stukje op zijn Facebookpagina had gezet. Martijn zal ook hierover melding doen.

HogelandNieuws sprak donderdagavond met Martijn.

Cookieinstellingen