Enthousiaste bemanning reddingssboot Eemshaven gezocht

Foto: Archief HN

EEMSHAVEN – KNRM reddingstation Eemshaven is dringend op zoek naar nieuwe bemanningsleden, tussen de 18 en 45 jaar.

Het station bestaat uit een groep van 15 enthousiaste vrijwilligers, die samen verantwoordelijk zijn voor de hulpverlening op en rond het noordoostelijk waddengebied en Noordzee. Gemiddeld komt het reddingstation 25 keer per jaar in actie op verzoek van de Nederlandse Kustwacht of meldkamer. Daarnaast zijn de vrijwilligers van het reddingstation preventief aanwezig tijdens evenementen waar ze demonstraties en/of uitleg geven.

Reddingbootbemanning is in principe 24 uur per dag in dienst. Dit houdt in dat je elk moment van de dag door middel van een pieper kan worden opgeroepen. Het reddingstationheeft daarbij als uitgangspunt dat de reddingboot binnen 15 minuten na een alarmering moet kunnen varen. Dat betekent dat je vanaf je werk- en/of woonadres binnen dit tijdslimiet aan boord van de reddingboot moet kunnen zijn. Reddingstation Eemshaven heeft hiervoor een speciaal beschikbaarheidssysteem waarmee vrijwilligers op ieder moment hun beschikbaarheid kunnen wijzigen.

Een korte mail met motivatie en cv kan worden gestuurd naar: [email protected].

Zaterdag 15 juni houdt het reddingstation van 10.00 tot 15.00 uur een informatiedag voor nieuwe vrijwilligers. Graag vooraf aanmelden per e-mail.

Cookieinstellingen