Botswaanse dansgroep door crowdfundingactie naar Op Roakeldais

Foto: Op Roakeldais

WARFFUM – Het was op het nippertje, maar de dansers van Kgabosereto Traditional Troupe uit Botswana kunnen door een crowdfundingactie naar Warffum afreizen om deel te nemen aan Op Roakeldais. De dansgroep uit Botswana zou in eerste instantie al naar Warffum komen, maar de verantwoordelijke minister van Botswana trok de financiering in. Artistiek directeur David Kloosterhuis en voorzitter Joeri van der Werf startten daarop een crowdfundingsactie, met als streefbedrag € 15.000,-.

Het streefbedrag van 15.000 euro leek lange tijd te hoog gegrepen en naar € 10.000,- verlaagd, om zo een kleinere delegatie vanuit Botswana te laten overkomen. De deadline was vrijdag middernacht en het verlaagde streefbedrag leek ook niet haalbaar. Leek, want binnen een half uur kwamen er vrijdagavond drie grote donaties binnen.

De initiatiefnemers van de crowdfundingactie zetten daarop, in alle euforie, het streefbedrag nogmaals op € 15.000,-.

Het feest van de Op Roakeldais-organisatie en de Botswaanse dansgroep werd even later compleet door een telefoontje van een ondernemer uit Uithuizen, die met een geweldige donatie de teller op € 15.000,- zette.

Cookieinstellingen