Extra voorstellingen De Poolse Bruid

Boerderij De Haver te Onderdendam
Foto: Auwert Postmus

ONDERDENDAM – Ruim een week voor de première zijn dertien van de twintig voorstellingen van De Poolse Bruid uitverkocht. Vanwege de grote belangstelling hebben het Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep ECHO de speelperiode verlengd. Vandaag start de kaartverkoop van drie extra voorstellingen op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juli.

De Poolse Bruid speelt in boerderij De Haver -een rijksmonument in het bezit van het Groninger Landschap- in Onderdendam. De locatie biedt ruimte aan 200 bezoekers.

Een mens heeft uitzicht nodig

In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid. De film is inmiddels Cultureel Erfgoed, won twee Gouden Kalveren, kreeg een Golden Globe-nominatie en is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit. Nu het platteland in hoog tempo aan het veranderen is, nam actrice Lotte Dunselman het initiatief voor een theaterbewerking van de film die een ode brengt aan het Groninger landschap. Het Noord Nederlands Toneel en tgECHO spelen De Poolse Bruid van 19 juni t/m 21 juli in boerderij De Haver in Onderdendam.

De tekst voor deze toneelbewerking is van Jibbe Willems. Hij weet op indrukwekkende wijze woorden te geven aan het landschap, de stilte en dat wat niet gezegd wordt in de oorspronkelijke film. Een ode aan het Groninger landschap in een historische boerderij!

Cast De Poolse Bruid

De cast van De Poolse Bruid bestaat uit acteurs Lotte Dunselman + Paul van der Laan en muzikanten Bert Hadders + Joost Dijkema. Regie: Lies van de Wiel, tekst: Jibbe Willems, kostuums: Freja Roelofs, lichtontwerp: Koos de Vries, geluid: Peter Zwart.

De Poolse Bruid gaat op vrijdag 21 juni, de langste dag van het jaar, in première en speelt t/m 21 juli op boerderij De Haver in Onderdendam. Meer informatie: www.poolsebruid.nl.

Reacties