Winsum mag voorrondes NK stoepranden organiseren

Stoepranden op de sportdag voor basisscholen
Stoepranden op de sportdag voor basisscholen
Foto: Archief HN

WINSUM – Stoepranden. Weet je nog dat je daar vroeger urenlang zoet mee kon zijn? Tegenwoordig zie je het balspel niet meer zo vaak op straat. Er staan nu veel vaker auto’s geparkeerd langs de stoeprand waardoor het spelen lastig is.

Om het stoepranden weer op de kaart te zetten (en om jong en oud in beweging te krijgen!) wordt dit jaar een heus NK Stoepranden gehouden. De oude gemeente Winsum is één van de gemeenten die mee mag doen aan de voorrondes.

Er is wel iets veranderd aan het huidige stoepranden: het bedrijf Novasports heeft namelijk een draagbare stoeprand ontworpen waardoor je nooit meer last hebt van geparkeerde auto’s. Het spel en de voorrondes voor het NK is voor alle leeftijden. De nadruk ligt op kinderen, maar er zijn ook leeftijdscategorieën van 15-24 jaar, 25-74 jaar en 75+.

Naar de finale

De finalisten uit het hele land nemen het tegen elkaar op in de landelijke finale op 22 september in Amersfoort.

In Winsum en omgeving worden meerdere voorrondes gehouden. Winsum Vitaal organiseert de voorrondes en kan de volgende locaties al bekend maken:

18 juni om 16.00 uur in Sauwerd naast de tennisbaan
26 juni tijdens de zwem4daagse in zwembad de Hoge Vier
3 juli om 15.30 uur in Winsum op het pannaveld bij de Albert Heijn
6 juli om 9.30 uur in Baflo bij Baffelt ient Zaand

Wil je ook een voorronde organiseren op jouw school, in jouw straat of buurt? Neem dan contact op met Winsum Vitaal [email protected] of kijk op www.winsumvitaal.nl.

Op 10 juli om 14.00 uur vindt in Winsum op het Boogplein de lokale finale plaats. Tijdens de hierboven genoemde voorrondes kun je een plaats verdienen voor deze lokale finale. Als je de finale wint ontvang je van Winsum Vitaal een Gouden Ticket voor het NK stoepranden in Amersfoort!

Cookieinstellingen