Vrolijke zigeunerbruiloft in de Blauwe Schuit (video)

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Vrolijke klanken met altijd een beetje melancholische snik, afgelopen zaterdag in Cultureel Centrum De Blauwe Schuit te Winsum. Nadara Gypsy Wedding speelde de authentieke Roma (zigeuner) muziek uit Transylvanië (Hongaars-Roemenië) en de muzikanten wisselden deze muziek af met authentieke bruiloftsmuziek uit hun eigen dorp Csávas (Roemeense naam: Ceuas). Na de pauze werd er gedanst op Hongaarse en de zigeuner csárdás. De sfeer van een heuse zigeunerbruiloft (uit Transylvanië) werd aardig benaderd.

Ference Lambor (Tocila), de primás, wil in dit concert duidelijk maken dat hij dankbaar is voor de initiatieven in hun regio vanuit de provincie Groningen: Mulţumesc mult. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Ro.nl, een organisatie uit Bedum.

Nadara treedt al 15 jaar op, op wereldmuziekpodia in geheel Europa, en Japan. De band behaalde grote successen o.a. op het Sziget Festival in Budapest, het filmfestival in Cannes, het Internationaal Gipsy Festival in Tilburg en vele andere grote podia en festivals. Nadara maakte ter gelegenheid van de toer een Benefiet-cd: Cigány Bíro, waarmee een eigen Schoolproject wordt gesponsord.

Cookieinstellingen