Eerste voorronde NK Stoepranden van start

SAUWERD/WINSUM – Op het parkeerterrein bij de sporthal in Sauwerd vond gisteren de eerste voorronde plaats van het NK Stoepranden.

Onder prachtige weersomstandigheden hadden zich bij de aanvang van het stoepranden een achttal kinderen en drie ouderen gemeld om deel te nemen.

Jantje Beton organiseert in 2019 wederom het Nederlands Kampioenschap Stoepranden! In 30 gemeenten in het hele land worden lokale voorrondes gehouden. Met als hoogtepunt de landelijke finale op 22 september in Amersfoort die Jantje Beton samen met de buurtsportcoaches van de gemeente Amersfoort organiseert. Finalisten uit alle gemeenten strijden hier om de titel: Nederlands Kampioen Stoepranden!

Om het stoepranden weer op de kaart te zetten (en om jong en oud in beweging te krijgen!) wordt dit jaar voor de vierde  keer het NK Stoepranden gehouden. De oude gemeente Winsum is één van de gemeenten die mee mag doen aan de voorrondes.

Er is wel iets veranderd aan het huidige stoepranden: het bedrijf Novasports heeft namelijk een draagbare stoeprand ontworpen waardoor je nooit meer last hebt van geparkeerde auto’s. Het spel en de voorrondes voor het NK is voor alle leeftijden. De nadruk ligt op kinderen, maar er zijn ook leeftijdscategorieën van 15-24 jaar, 25-74 jaar en 75+.

In Winsum en omgeving worden meerdere voorrondes gehouden. Winsum Vitaal organiseert nog voorrondes op de volgende locaties:

26 juni tijdens de zwem4daagse in zwembad de Hoge Vier
3 juli om 15.30 uur in Winsum op het pannaveld bij de Albert Heijn
6 juli om 9.30 uur in Baflo bij Baffelt ient Zaand

Op 10 juli om 14.00 uur vindt in Winsum op het Boogplein de lokale finale plaats. Tijdens de hierboven genoemde voorrondes kun je een plaats verdienen voor deze lokale finale. Als je de finale wint ontvang je van Winsum Vitaal een Gouden Ticket voor het NK stoepranden in Amersfoort!

Voor de uitslagen: Winsum Vitaal.

Reacties

gallery
140481
SAUWERD/WINSUM – Op het parkeerterrein bij de sporthal in Sauwerd vond gisteren de eerste voorronde
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190619/eerste-voorronde-nk-stoepranden-van-start/
2019-06-19T06:14:32+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/06/19053113/IMG_5120.jpg
Nieuws, Sport