Defensie biedt excuses aan voor mitrailleur op fietspad

Foto: Ministerie van Defensie.nl

LAUWERSOOG – Naar aanleiding van de publicaties over de mitrailleur die woensdagmiddag door een echtpaar werd aangetroffen nabij oefenterrein Marnewaard had HogelandNieuws vrijdagmorgen contact met Majoor J.J.C.L. (Sjaak) van Elten, EMSD van de Directie Communicatie, Sectie Krijgsmacht & Operaties Ministerie van Defensie. Naar aanleiding van het gesprek zond de heer Van Elten het volgende bericht:

Defensie heeft vrijdagochtend telefonisch contact gehad met het echtpaar dat deze week op oefenterrein Marnewaard een .50 mitrailleur op het fietspad aantrof.

  • Mevrouw schrok hiervan en is ten val gekomen met haar fiets. Defensie vindt dat heel vervelend en hoopt dat mevrouw snel herstelt.
  • Het fietspad bevindt zich op militair terrein, maar is deels opengesteld voor publiek om daarmee zoveel mogelijk mensen de kans te bieden van de mooie natuur op het oefenterrein te genieten.
  • Indien Defensie het fietspad over het oefenterrein openstelt moet wij zorg dragen dat dit veilig gebruikt kan worden. Veilig voor zowel fietsers als voor oefenende militairen.
  • In deze situatie had het fietspad moeten worden afgesloten of extra maatregelen worden getroffen om fietsers te wijzen op de situatie. Dit is nu niet gebeurd en Defensie betreurt het dat hierdoor mevrouw is gevallen met haar fiets.
  • Defensie heeft excuses aan het echtpaar aangeboden.
  • De commandant van het oefenterrein zal bezien welke maatregelen nodig zijn om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.
  • Veiligheid staat hierbij voorop, maar Defensie wil graag mensen in staat te blijven stellen het fietspad te gebruiken en zo te genieten van de natuur op het oefenterrein.
Cookieinstellingen